Breaking news

Hake per direct de laan uit bij FC Utrecht, Rick Kruys neemt stokje over

Hake per direct de laan uit bij FC Utrecht, Rick Kruys neemt stokje over

22-03-2022 10:40 Laatste update: 12:53

René Hake en FC Utrecht nemen met onmiddelijke ingang afscheid van elkaar. Beide partijen zijn in goed overleg tot deze conclusie gekomen, is te lezen op de clubwebsite van de Domstedelingen. Assistent-trainer Rick Kruys neemt het stokje tot aan het eind van het seizoen over.

Hake was aan het moeilijke periode bezig bij Utrecht, waar de gehoopte resultaten achterwege bleven. "De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten", licht technisch directeur Jordy Zuidam toe.

Hake zelf had op een andere afloop gehoopt en vind het jammer om te vertrekken. "Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen", geeft de Drent aan. "Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan."

Hake streek in 2019 neer bij Utrecht, waar hij in eerste instantie aan de slag ging als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. Nadat John van den Brom in 2020 afscheid nam van het eerste elftal, volgde Hake hem intern op. Met de oud Twente-trainer aan het roer, bereikte Utrecht afgelopen seizoen de finale van de play-offs voor een plek in de voorronden van de Conference League. Helaas voor de ploeg van Hake, trok Feyenoord in deze finale aan het langste eind.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!