Transfernieuws

Roda JC strikt transfervrije Van Anholt: 'Hij is uit het juiste hout gesneden'

Roda JC strikt transfervrije Van Anholt: 'Hij is uit het juiste hout gesneden'

12-03-2022 11:10 Laatste update: 12:10

Pelé van Anholt sluit per direct aan bij het eerste elftal van Roda JC. De transfervrije verdediger tekent een contract tot de zomer van 2022. In Kerkrade zal hij gaan spelen onder zijn voormalige trainer Jurgen Streppel.

"Pelé is een multifunctionele verdediger die uit het juiste hout is gesneden als profvoetballer", laat trainer Streppel weten via de clubkanalen van Roda JC. "Met zijn 30 jaar en ruim 160 gespeelde Eredivisie-wedstrijden brengt hij een brok aan ervaring mee. Het vastleggen van Pelé geeft ons meer mogelijkheden in de achterhoede, daarnaast kan hij goed uit de voeten op de back-posities."

Van Anholt kijkt uit naar een nieuwe samenwerking met zijn voormalige trainer. "De afgelopen tijd heb ik verschillende gesprekken gevoerd met Jurgen Streppel en Jordens Peters, met wie ik in het seizoen 2016/2017 nog samenspeelde bij Willem II. Tijdens deze gesprekken merkte ik een bepaalde ambitie van de club waar ik me goed in kan vinden. Ik ben dan ook enorm trots om bij deze mooie club te tekenen en kijk uit naar het spelen in het prachtige Parkstad Limburg Stadion."

De dertigjarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Na binnenlandse avonturen bij FC Emmen, SC Heerenveen en Willem II, maakte Van Anholt in 2017 de overstap naar het Amerikaanse LA Galaxy. Na één jaar trok hij terug naar Nederland om te gaan voetballen bij NAC Breda. Na een buitenlands avontuur in Cyprus was de geboren Fries transfervrij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!