Nieuws

UEFA gaat woede onderzoeken van PSG’ers tegen Makkelie

UEFA gaat woede onderzoeken van PSG’ers tegen Makkelie

10-03-2022 19:20 Laatste update: 22:28

De UEFA gaat een disciplinair onderzoek starten naar het gedrag van Nasser Al-Khelaïfi en Leonardo na de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain (3-1) op woensdag. De bond gaat op zijn minst het wedstrijdrapport van de Nederlandse wedstrijdleiding bestuderen.

Dat meldt L'Équipe. Ook kan de bond ervoor kiezen om betrokkenen te verhoren of camerabeelden te bestuderen. Het onderzoek kan tot gevolg hebben dat betrokkenen een straf krijgen. Buitenlandse media meldden dat Al-Khelaïfi en Leonardo 'bonkend en schreeuwend' op zoek waren naar scheidsrechter Danny Makkelie na afloop van het duel.

Al-Khelaïfi zou bovendien een doodsbedreiging hebben geuit richting een medewerker van Real. De mannen waren met name woedend over het goedkeuren van het eerste doelpunt van Real. PSG verloor uiteindelijk met 3-1, waardoor de ploeg uit Madrid zich plaatste voor de kwartfinale van het miljoenenbal na de eerdere 1-0 in Parijs. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!