Nieuws

'Vitesse-Sparta geheel overspelen van de baan: nog twee opties over'

'Vitesse-Sparta geheel overspelen van de baan: nog twee opties over'

08-03-2022 07:57

De KNVB lijkt deze week een beslissing te nemen over het gestaakte Eredivisie-duel tussen Vitesse en Sparta. De wedstrijd werd vrijdagavond wegens wangedrag van enkele supporters niet uitgespeeld.

Aanvankelijk waren er drie opties: de hele wedstrijd opnieuw laten spelen, de resterende vijf minuten uitspelen of de 0-1 tussenstand als eindstand aannemen. De Telegraaf meent nu dat de eerste optie van de baan is en dat er later deze week een definitieve beslissing komt.

Bij deze beslissing zal ook de vraag worden gesteld of de weigering van Sparta om het restant uit te spelen gerechtvaardigd is. Sparta-trainer Henk Fraser gaf destijds aan dat zijn ploeg zich onveilig voelde, maar de Rotterdammers stonden ook op een 0-1 voorsprong. De voetbalbond moet beoordelen wat de belangrijkste factor was voor de Spartanen: het sportieve aspect of het gevoel van onveiligheid.

De Kasteelclub staat momenteel laatste in de Eredivisie en heeft de punten hard nodig. Als de 0-1 blijft staan dan komt Sparta op gelijke hoogte met nummer zestien PEC Zwolle. De Rotterdammers hebben ook nog een wedstrijd tegoed. Vitesse staat zesde met veertig punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!