Volendam laat punten liggen in Venlo, Excelsior beleeft makkelijke avond

04-03-2022 21:54 Laatste update: 23:25

Volendam heeft onbedoeld de strijd om promotie naar de Eredivisie spannender gemaakt. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie wist vrijdagavond niet te scoren tegen VVV Venlo en eindigde de wedstrijd met de brilstand. Excelsior had geen moeite met FC Den Bosch.

VVV Venlo - FC Volendam 0-0
Volendam wist in de afgelopen vijf wedstrijden dertien punten te pakken en de kans op promotie lijkt steeds groter aanwezig in het vissersdorp. De bezoekers genoten verreweg het meeste balbezit maar wisten moeilijk tot kansen te komen.

Thuisploeg VVV wachtte op een fout van de koploper en kwam een aantal keer gevaarlijk eruit. In de eerste helft wisten de ploegen geen kansen te verzilveren en gingen beide ploegen rusten met de brilstand.

In het begin van de tweede helft raakte Robert Mühren de paal en kwam de thuisploeg goed weg. De bal wilde simpelweg niet tussen de palen belanden in stadion De Koel en de beide teams moesten genoegen nemen met een remise.

FC Volendam staat door het gelijke spel nu acht punten los van FC Emmen, maar moet afwachten wat de nummer twee van de divisie op maandag doet: dan wordt de wedstrijd tegen Jong PSV afgewerkt. VVV zal tevreden zijn met het punt en staat tiende in de competitie.

Excelsior - FC Den Bosch 4-0
Excelsior had geen kind aan FC Den Bosch op vrijdagavond. Thijs Dallinga zorgde na ruim een kwartier voor de 1-0 en ondanks enkele goede kansen voor de thuisploeg werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Vroeg in de tweede helft breidde Mats Wieffer de score uit naar 2-0. Marouan Azarkan sloeg na een uur toe voor de derde treffer en Dallinga wist in de slotfase zijn tweede treffer te maken. Dallinga staat inmiddels op 29 treffers in evenveel wedstrijden. Door de 4-0 blijft Excelsior in de achtervolging van FC Emmen. De Rotterdammers staan drie punten achter op de ploeg uit Emmen. FC Dordrecht blijft in de degradatiezone staan door de nederlaag en bevindt zich op de achttiende plaats.