Nieuws

Oekraïner woest op Russische voetballers: 'Het zal jullie nooit vergeven worden'

Oekraïner woest op Russische voetballers: 'Het zal jullie nooit vergeven worden'

02-03-2022 12:22

De Oekraïense Everton-speler Vitaliy Mykolenko is woest op Artem Dzyuba, de aanvoerder van Rusland. De Oekraïnse verdediger spreekt zich uit op Instagram.

De voetballerij wordt de laatste weken gebruikt als platform om aandacht te vragen voor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook Everton-speler Mykolenko maakt gebruik van het bereik dat hij heeft om zijn woede te uiten tegenover Dzyuba en het Russisch nationale elftal. "Terwijl jij en je k*tcollega's zwijgen, worden er burgers gedood in Oekraïne. Jij en je kinderen zullen voor altijd opgesloten zitten in je kerker. En ik ben er blij mee. Het zal jullie nooit vergeven worden."

Steeds meer voetballers en oud-voetballers roepen op tot vrede in Oekraïne. Vanuit Rusland blijft het opvallend stil. Mykolenko maakte afgelopen winter de overstap van Dinamo Kiev naar Everton. Onlangs kwam hij in het nieuws toen hij een emotionele ontmoeting had met landgenoot Oleksandr Zinchenko voor de wedstrijd tegen Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!