Nieuws

Neymar onthult droombestemming wegens bijzondere reden: 'Drie maanden vakantie'

Neymar onthult droombestemming wegens bijzondere reden: 'Drie maanden vakantie'

21-02-2022 14:14 Laatste update: 14:39

Paris Saint-Germain-vedette Neymar heeft aangegeven ooit nog eens in de Major League Soccer te willen spelen. De Braziliaanse aanvaller deed de onthullingen op Twitch.

In gesprek met landgenoot Ronaldo onthulde Neymar zijn mogelijk toekomstige bestemming. "Ik wil echt nog eens in de Verenigde Staten spelen, minstens één seizoen", sprak de dribbelaar. Bij Les Parisiens loopt zijn contract nog door tot medio 2025. Een opmerkelijke reden ligt ten grondslag om voor de MLS te kiezen. "Het is een korte competitie. Je hebt drie of vier maanden vakantie, daardoor zou ik er nog meerdere jaren kunnen spelen."

In Brazilië speelde Neymar eerder voor Santos, tussen 2009 en 2012. Daarna vertrok hij naar Barcelona. De Spaanse grootmacht ruilde hij in 2017 om voor een avontuur in Frankrijk. Of hij ooit nog terugkeert naar zijn vaderland, laat hij in het midden. "Ik weet niet of ik ooit weer in Brazilië ga spelen. De ene dag wil ik dat wel, maar andere dag weer niet."

Volgens Ronaldo zou de sterspeler er goed aan doen om naar de Verenigde Staten te verkassen. "Ik denk dat de VS de chillste plek is om naar toe te gaan. Je hebt veel beroemdheden daar. Gezien hun cultuur daar, zijn ze het meer gewend om celebrities te zien." Afgelopen weekend schoot Neymar een penalty tegen FC Nantes nog bijzonder zwak in bij een 3-1 achterstand. Daarmee bewees de technicus PSG een slechte dienst, want dichterbij kwamen de Parijzenaren in het restant van de wedstrijd niet meer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!