Nieuws

'Bayern zit in de Hernández-val: spelers wijzen allemaal op die 20 miljoen'

'Bayern zit in de Hernández-val: spelers wijzen allemaal op die 20 miljoen'

19-02-2022 12:42

Het hoge salaris van Lucas Hernández zit Bayern München flink dwars. Andere spelers van de Bundesliga-koploper wijzen voortdurend naar de twintig miljoen euro die de Fransman jaarlijks opstrijkt, weet Lothar Matthäus.

De Duitse legende uitte al eerder kritiek op Hernández. De 26-jarige verdediger kwam in 2019 voor liefst tachtig miljoen euro over van Atlético Madrid, maar dat prijskaartje maakte hij nog niet waar.  "Lucas Hernández is een probleem", wordt Matthäus geciteerd door Spox. "Hij kostte tachtig miljoen euro en zou twintig miljoen euro per jaar verdienen. Andere spelers laten zich daardoor leiden."

De salarisgrens van Bayern zou flink zijn opgeschroefd door Hernández. "Als Bayern een speler haalt die niet presteert zoals verwacht en zijn teamgenoten weten wat hij verdient, dan zeggen zij ook: we willen minimaal hetzelfde verdienen", aldus Matthäus. Naar verluidt verdiende de linkspoot na zijn komst zelfs meer dan Manuel Neuer, Thomas Müller en Joshua Kimmich, voordat zij een nieuw contract tekenden. Ook de clubiconen zouden tijdens de onderhandelingen gewezen hebben op het inkomen van Hernández.

"Bayern zit in de val van Hernández. Hij heeft het salarishuis opgeblazen", beweert een insider tegenover Spox. Der Rekordmeister ziet Niklas Süle komende zomer transfervrij de overstap maken naar Borussia Dortmund. Eerder werd ook geen akkoord bereikt met David Alaba, die vervolgens bij Real Madrid aan de slag ging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!