Chelsea ontsnapt tegen Southampton, ook zege voor Wolverhampton

02-10-2021 17:53

Chelsea is tegen Southampton ontsnapt aan puntenverlies. Het bleef lang 1-1 op Stamford Bridge, maar in de slotfase liepen de Londenaren uit naar 3-1.

Chelsea - Southampon 1-1
Chelsea had na de nederlagen tegen Manchester City (Premier League) en Juventus (Champions League) iets goed te maken. Met een voorhoede met Romelu Lukaku, Callum Hudson-Odoi en Timo Werner werd de ploeg van Thomas Tuchel al snel in het zadel geholpen. Ruben Loftus-Cheek won een kopduel, waarna Trevoh Chalobah de bal in het doel kopte.

De grootste kans was daarna voor Loftus-Cheek. Verder dan een schotje van James Ward-Prowse kan Southampton voor rust niet. Timo Werner maakte voor rust 2-0, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daar was de VAR voor nodig.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Chelsea in de problemen. De scheidsrechter wees naar de stip nadat Ben Chilwell een overtreding maakte in het strafschopgebied. Ward-Prowse benutte dat buitenkansje: 1-1. Diezelfde Ward-Prowse werd er in de slotfase vanaf gestuurd omdat te hard doorging op Jorginho. Hij kreeg eerst geel, maar later werd dat rood. Werner wist de zege voor Chelsea vijf minuten voor tijd over de streep te trekken, waarna ook de daarvoor ongelukkige Chilwell nog scoorde.

Wolves - Newcastle 2-1
Wolverhampton Wanderers klimt naar het linkerrijtje door een nipte overwinning op Newcastle United, dat inmiddels serieuze degradatiezorgen heeft. Een dubbelslag van Hwang Hee-Chan was genoeg voor de zege.

De Zuid-Koreaan scoorde na een minuut of twintig, waarna Newcastle Jeff Hendrick voor rust weer gelijkmaakte. Na een klein uur spelen scoorde Hee-Chan weer. Raul Jímenez draaide op het middenveld knap weg van zijn directe tegenstander, bediende Hee-Chan en hij passeerde de Newcastle-doelman.