Nieuws

Wormuth na fraaie Burgzorg-transfer: Hij is door een hel gegaan met mij

Wormuth na fraaie Burgzorg-transfer: "Hij is door een hel gegaan met mij"

02-02-2022 12:59 Laatste update: 15:59

Frank Wormuth heeft in gesprek met Der Kicker gereageerd op de transfer van Delano Burgzorg naar FSV Mainz 05. Volgens de Duitse oefenmeester van Heracles Almelo is de aanvaller qua potentie klaar voor de stap naar de Bundesliga.

Wormuth is benieuwd naar de verrichtingen van zijn voormalig pupil in Duitsland. "Ik ben benieuwd of het gaat lukken", vertelt de trainer aan de Duitse krant. "Hij is zeer atletisch en wendbaar, ondanks zijn lengte (1,86 meter, red.). Ook hoorde hij altijd bij de spelers met de meeste kilometers in een wedstrijd. Mainz heeft hem goed gescout."

De scheidend trainer van Heracles noemt Burgzorg 'een straatvoetballer', toen hij de aanvaller ontmoette. "Hij hechtte niet veel waarde aan discipline op het veld. Dat heeft hij nu geleerd, dus daar moet ik hem een compliment voor maken. Hij is echt door een hel gegaan met mij, maar nu is hij een totale professional."

Volgens Wormuth is de overgang van de Eredivisie naar het hoogste niveau van Duitsland een grote. "Natuurlijk kunnen alleen de eerste vier of vijf teams zich meten met de Bundesliga, de rest zit op het niveau van de Tweede Bundesliga." De trainer verwacht dat Burgzorg zich voldoende ontwikkeld heeft om een succes bij zijn nieuwe club te worden. "Qua potentie is Burgzorg klaar voor de Bundesliga", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!