Samenvattingen: Clubs uit Manchester onderuit, Tottenham en Arsenal overwinnen

01-10-2023 10:09 Laatste update: 10:12

Liverpool en Tottenham Hotspur hebben gezorgd voor een spektakelstuk, terwijl de ploegen uit Manchester teleur stelden. Arsenal deed wel wat het doen moest en rekende af met AFC Bournemouth. Bekijk hier de samenvattingen van Viaplay.

Tottenham Hotspur - Liverpool, 2-1

Liverpool heeft zaterdagavond een harde tik te verwerken gekregen. De uitploeg zag een doelpunt onterecht worden afgekeurd en eindigde de wedstrijd met slechts negen man. Cody Gakpo zette Liverpool nog op een gelijke stand, maar een eigen doelpunt van Joël Matip in de slotseconden zorgde voor een overwinning van Tottenham Hotspur.

Wolverhampton Wanderers - Manchester City, 2-1

Manchester City kende en lastige middag op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De ploeg van de geschorste Pep Guardiola keek al vroeg tegen een achterstand aan. In de tweede helft leek City, zoals wel vaker, terug te komen en de wedstrijd te winnen. Een vrije trap van Julian Alvarez belandde in de kruising, maar na ruim een uur kwam Wolves weer op voorsprong. Die score gaven ze niet meer weg waardoor City de eerste nederlaag in de Premier League te verwerken kreeg.

Bournemouth - Arsenal, 0-4

Arsenal had op bezoek bij Bournemouth weinig moeite. Voor rust was het Bukayo Saka die de bal van dicht bij binnen werkte. Vlak voor rust en vlak er na zorgden twee penalty’s voor een 0-3 voorsprong. De spanning was volledig weg en in de slotseconde zorgde Ben White voor de 0-4.

Manchester United - Crystal Palace, 0-1

Manchester United is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen tegen Crystal Palace. De ploeg van Erik ten Hag had aardig wat kansen, maar speelde vrij tam. Voormalig Twente-speler Joachim Andersen zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door het verlies neemt de druk op de Nederlandse manager met de dag toe.