Breaking news

Real presenteert Kepa: Spaanse doelman vervanger van geblesseerde Courtois

Real presenteert Kepa: Spaanse doelman vervanger van geblesseerde Courtois

14-08-2023 11:14 Laatste update: 16:53

Real Madrid heeft Kepa Arrizabalaga maandag gepresenteerd als nieuwe doelman. De Spanjaard wordt de tijdelijke opvolger van Thibaut Courtois, die maandenlang uit de roulatie ligt met een blessure. De Koninklijke huurt hem een seizoen lang van Chelsea.

Overigens is er geen koopoptie opgenomen in de deal. Courtois scheurde aan het begin van deze maand zijn kruisband, waardoor hij zeker een halfjaar aan de kant staat. Met Kepa haalt Real de duurste keeper uit de voetbalgeschiedenis binnen. In 2018 werd hij door Chelsea voor 80 miljoen euro overgenomen van Athletic Bilbao.

Kepa, inmiddels 28 jaar oud, was na het vertrek van Édouard Mendy naar Saudi-Arabië in eerste instantie de eerste keuze onder de lat bij The Blues, maar dat lijkt nu Robert Sánchez te gaan worden. Kepa speelde zodoende vijf jaar achtereen bij Chelsea, waar hij als reservedoelman de Champions League wist te winnen. Eén van zijn meest memorabele momenten is echter dat uit de finale van de League Cup in 2019, toen hij weigerde zich door Maurizio Sarri te laten wisselen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!