Defensieve missers kosten United zege tegen Dortmund, Malen blinkt uit (2-3)

31-07-2023 07:06 Laatste update: 07:30

Manchester United heeft de Amerikaanse tour afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund. Defensieve fouten deden de ploeg van Erik ten Hag de das om in Las Vegas. Donyell Malen was in de VS een van de uitblinkers met twee doelpunten.

United kwam nog wel op voorsprong via een treffer van Diogo Dalot. Maar vlak voor rust ging het mis achterin bij de Engelsen. Brandon Williams verloor zijn man uit het oog, waarna Donyell Malen de gelijkmaker binnenschoot. 18 seconden later verloor United de bal, en Malen profiteerde opnieuw: 1-2.

Ook na rust bleven de defensieve fouten United achtervolgen. Een blunder van Victor Lindelöf leidde bijna de 1-3 in. Debutant André Onana voorkwam erger door een inzet van Sebastien Haller knap te stoppen. Even later maakte Antony nog wel de 2-2, maar uiteindelijk ging het weer mis achterin bij United. De ingevallen Youssoufa Moukoko besliste het duel: 2-3.

De Amerikaanse tour van United eindigt dus teleurstellend met een nederlaag. Door defensieve blunders tegen Dortmund verliest de ploeg van Ten Hag de laatste wedstrijd van de oefencampagne in de Verenigde Staten. Eerder won United wel van Arsenal in de VS, maar verloor het tegen Real Madrid en Wrexham.