Nieuws

Tegenslag voor Chelsea: topaankoop van vorige zomer staat weer maanden aan de kant

Tegenslag voor Chelsea: topaankoop van vorige zomer staat weer maanden aan de kant

18-07-2023 17:18 Laatste update: 23:40

Chelsea moet het maandenlang zonder Wesley Fofana stellen. De verdediger moet een operatie ondergaan vanwege een knieblessure, bevestigt de club in een statement. De 22-jarige Fransman liep een kwetsuur op aan zijn voorste kruisband.

Fofana reisde niet mee met Chelsea voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de Verenigde Staten werden zijn knieklachten verder onderzocht. De club meldt dat een operatie helaas noodzakelijk is.

De centrale verdediger stond vorig seizoen ook al langdurig aan de kant met knieklachten. Chelsea betaalde afgelopen zomer tachtig miljoen euro voor de overname van Fofana aan Leicester City. De Londenaren moeten het nu maanden zonder Fofana stellen.

Voor de oud-speler van onder meer Saint-Étienne is het de zoveelste tegenvaller wat betreft blessures. In 2021 lag hij al ruim vier maanden in de lappenmand met een gebroken been. Nu wacht hem opnieuw een lang revalidatietraject.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!