Nieuws

Brobbey belandt na Ajax-vertrek op de bank in Duitsland: 'Nee, spijt heb ik niet'

Brobbey belandt na Ajax-vertrek op de bank in Duitsland: 'Nee, spijt heb ik niet'

09-10-2021 16:44

Het eerste Bundesliga-seizoen van Brian Brobbey blijft tot dusver beperkt tot 37 minuten. Ondanks de geringe speeltijd blijft de voormalig Ajacied achter zijn keuze, om naar RB Leipzig te gaan, staan.

"Nee, spijt heb ik niet", zegt Brobbey tegen De Telegraaf, doelend op zijn gemaakte transfer naar Oost-Duitsland. De sterke spits is dit seizoen in zes officiële duels in actie gekomen en wacht nog op zijn eerste doelpunt voor Die Roten Bullen. Zijn overstap maakte bij de achterban van Ajax veel los en tegelijkertijd zijn er intern ook woorden gewisseld. Desondanks liet Marc Overmars weten dat hij Brobbey graag ziet terugkeren. "Mooi van Marc", vindt de voorhoedespeler.

Meer dan zeshonderd kilometer verderop houdt Brobbey zijn oude werkgever nog nauwlettend in de gaten. "Ajax doet het uitstekend, man. Ze winnen vaak met enorme cijfers. Ik probeer ze elke keer te volgen." Hij koestert nog altijd warme gevoelens bij Ajax. "Ik kijk naar mijn vrienden. Zo voelt het. Naar Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor en Jurriën Timber, mijn leeftijdsgenoten. Maar ik kijk ook graag naar Dusan (Tadic, red.) en Davy Klaassen. Davy is echt een goeie jongen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!