Exclusive

Man van twaalf miljoen vertrekt bij PSV: dit zijn de grootste Eindhovense miskopen

Man van twaalf miljoen vertrekt bij PSV: dit zijn de grootste Eindhovense miskopen

19-07-2023 12:29 Laatste update: 12:28
1

De transfermarkt is weer geopend en dat betekent dat de miljoenenbedragen ons weer om de oren gaan vliegen. Zo gaat ook PSV weer de nodige investeringen doen, maar zoals het verleden al heeft uitgewezen is niet elke speler een schot in de roos. Welke aankopen uit het heden en verleden kunnen we eigenlijk als een Eindhovense miskoop beschouwen? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Maher – 8 miljoen

In de zomer van 2013 leek PSV de grote winnaar van de transferzomer te worden met het aantrekken van Adam Maher. De toenmalig tiener schoot in de twee jaar daarvoor alles kapot bij AZ en velde de Eindhovenaren zelfs nog persoonlijk in de finale van de KNVB-beker. Helaas voor PSV maakte de middenvelder de torenhoge verwachtingen niet waar. In de drie seizoenen die Maher in totaal voor PSV kwam hij dan wel tot 106 officiële wedstrijden, maar waren zijn zeventien goals en veertien assists toch te mager voor de toen aanvallende middenvelder.

Als we nu naar Maher kijken zien we dat de wereld er een stuk anders uit ziet. Zijn periode bij PSV mocht dan wel niet tot een groot succes hebben geleid, maar toen hij in de Eredivisie terugkeerde ontwikkelde hij zich als een heel ander type middenvelder. Bij FC Utrecht blonk hij vrijwel elke wedstrijd uit, maar als we zij hele carrière onder de loep nemen is zijn sterrenpotentieel er nooit helemaal uitgekomen.

Romero – 10,5 miljoen

In de zomer van 2018 presenteerde PSV uit het niets Maximiliano Romero. De tiener werd als veelbelovende Uruguayaanse spits voor iets meer dan tien miljoen euro van het Argentijnse Vélez Sarsfield gehaald, maar een groot succes werd het niet. Romero kwam tot slechts zeventien officiële wedstrijden voor PSV waarin hij slechts één keer scoorde en twee assists wist te leveren. Komend seizoen wordt hij voor het tweede seizoen op rij verhuurd aan Racing Club, die hem tijdens de jaarwisseling voor iets meer dan twee miljoen euro over kunnen nemen van PSV.

Luckassen – 5 miljoen euro

In dezelfde zomer als dat Romero naar PSV kwam, werd ook Derrick Luckassen gepresenteerd. De imposante verdediger maakte net als Maher furore bij AZ in de Eredivisie, maar de stap naar PSV bleek toch al snel te groot. Luckassen maakte wat opzichtige fouten in de defensie van de Eindhovenaren en belandde op de bank. Na twee seizoenen besloot PSV om hem meerder keren te verhuren aan respectievelijk Hertha BSC, RSC Anderlecht, Kasimpasa, Karagümrük en momenteel speelt hij bij Maccabi Tel Aviv. In totaal speelde Luckassen slechts 25 wedstrijden voor PSV.

Baumgartl – 12 miljoen

Aan het begin van het seizoen 2019/20 werd Timo Baumgartl gepresenteerd bij PSV. De Brabanders betaalden liefst twaalf miljoen euro voor de Duitse verdediger, die werd overgenomen van VfB Stuttgart. Net als Luckassen voelde Baumgartl zich nooit comfortabel in de Eindhovense defensie. Na twee seizoenen werd de mandekker aan Union Berlin verhuurd, waar hij ook weinig aan spelen toe kwam. Dat had alles te maken met een verschrikkelijke ziekte waar hij gelukkig van is hersteld. In totaal speelde Baumgartl 36 wedstrijden voor PSV.

Bruma – 12 miljoen euro

De zomer van 2019 was geen gelukkige transferzomer voor PSV. Naast Baumgartl werd ook Armindo Bruma naar Eindhoven gehaald. Dat leek op het eerste oog een geweldige transfer aangezien Bruma in het verleden op vrijwel elke scoutingslijst van de Europese topclubs stond. De Portugees begon veelbelovend aan het Eredivisie-seizoen, maar raakte zijn basisplaats al snel kwijt onder Roger Schmidt.

Bruma maakte over het algemeen niet zo veel indruk in de invalbeurten die hij kreeg. In de vier jaar dat de aanvaller bij PSV onder contract stond werd hij drie keer verhuurd aan respectievelijk Olympiakos, Fenerbahçe en SC Braga. Laatstgenoemde club heeft hem deze transferzomer definitief overgenomen voor een onduidelijk bedrag dat een stuk lager ligt dan het aankoopbedrag. In totaal speelde Bruma 85 wedstrijden voor PSV waarin hij vijftien goals wist te maken en tien assists leverde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!