Transfernieuws

Heerenveen bevestigt: eerste buitenlandse club meldt zich voor Van Ewijk

Heerenveen bevestigt: eerste buitenlandse club meldt zich voor Van Ewijk

04-06-2023 17:23

RSC Anderlecht heeft zich bij sc Heerenveen gemeld voor Milan van Ewijk. Dat meldt Voetbal International zondagmiddag. De rechtsback van de Friezen geniet grote interesse vanuit binnen- en buitenland.

Heerenveens technisch directeur Ferry de Haan bevestigde tegenover het medium dat een club zich had gemeld voor de international van Jong Oranje, maar wilde niet vertellen welke. Dat blijkt nu dus Anderlecht te zijn. De Belgen zouden spoedig een eerste bod willen uitbrengen.

Anderlecht kan rekenen op grote concurrentie, want ook PSV, Sporting Portugal en Fulham zouden azen op Van Ewijk. Bij laatstgenoemde club kan hij zomaar de opvolger gaan worden van landgenoot Kenny Tete, die in de belangstelling staat van Liverpool.

"De ambities van Milan zijn bekend", aldus De Haan. "Op dit moment ligt er nog geen bod bij mij op tafel, maar als er zich een mogelijkheid voordoet die voor zowel hem als ons goed kan zijn, gaan we daar serieus over nadenken."

Van Ewijk kwam in 2021 over van ADO Den Haag en heeft nog een contract tot medio 2025 in het Abe Lenstra Stadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!