Nieuws

Van Bommel kan eerste titel sinds 1957 pakken met Antwerp: 'Zijn nu erg dichtbij'

Van Bommel kan eerste titel sinds 1957 pakken met Antwerp: 'Zijn nu erg dichtbij'

26-05-2023 23:04 Laatste update: 23:08
1

Mark van Bommel kan komende zondag landskampioen worden met Royal Antwerp FC. De Nederlandse oefenmeester kijkt enorm uit naar het treffen met Union Sint-Gillis, waarna het eerste kampioensfeest sinds 1957 gevierd kan worden.

Bij winst op Union kan het feest losbarsten in Antwerpen. Van Bommel beseft zich maar al te goed wat er op het spel staat, maar probeert het hoofd koel te houden. "Ik ben voor elke wedstrijd zenuwachtig. Je kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dat is toch het geval. Ik, de spelers... Alleen hoeft dat niet negatief te zijn. Als je gekke dingen gaat doen, word je nog nerveuzer dan nodig. Ik heb dan ook niks anders gedaan in de voorbereiding", vertelt Van Bommel, geciteerd door Voetbal International.

Er heerst in de regio hevige kampioenskoorts, erkent Van Bommel. "Overal waar je komt word je er op aangesproken. Het is een beetje vergelijkbaar met de aanloop naar de bekerfinale. Iedereen is al een heel jaar lang positief over ons, dus er verandert weinig. We hebben een heel seizoen gewerkt om de play-offs te halen. Dan werk je ergens naartoe en daar zijn we nu erg dichtbij. Groter moet je het ook niet maken", aldus de 46-jarige Limburger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!