Nieuws

'Naast Yilmaz neemt Fortuna na dit seizoen ook afscheid van trainer Velázquez'

'Naast Yilmaz neemt Fortuna na dit seizoen ook afscheid van trainer Velázquez'

25-05-2023 16:47

Fortuna Sittard neemt komende zomer afscheid van trainer Julio Velázquez én Burak Yilmaz, meldt zowel De Limburger als Voetbal International. Het tweetal houdt het na minder dan één jaar alweer voor gezien.

De Limburger berust zich op bronnen binnen de club, die aangeven dat het gedrag van de bij vlagen zeer emotionele Velázquez een rol speelt. De Spanjaard kwam dit seizoen meermaals negatief in het nieuws wegens zijn tirades langs de lijn. Dat was iets waard de clubleiding van Fortuna met hem over gesproken heeft.

Ondanks het emotionele innerlijk van Velázquez, trok hij Fortuna wel uit het slop. Sinds zijn komst ging het bergopwaarts met de Limburgers, die dertiende of twaalfde gaan eindigen in de Eredivisie. Toch is de clubleiding niet tevreden. Volgens De Limburger laat het spel nog te wensen over. 'Het binnenharken van het benodigde aantal punten ging gepaard met een manier van spelen waaraan smaak noch kraak zat', klinkt het.

Aankomende zondag zit Velázquez voor het laatst op de bank tegen NEC. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dan gecommuniceerd dat de wegen gaan scheiden. 'Als hij dan zelf verklaart het na een zwaar jaar voor gezien te houden bij de eredivisionist, kan worden gecommuniceerd dat beide partijen in onderling overleg hebben besloten zijn aflopende contract niet te verlengen', aldus de krant.

Yilmaz

Ook voor Burak Yilmaz komt er een einde aan zijn periode bij Fortuna. De Turkse spits tekende voor vijf jaar, maar zijn contract blijft beperkt bij één. "Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken. We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap", aldus technisch directeur Sjoerd Ars tegenover VI.