Schreuder houdt lofzang over Club Brugge-Nederlander: 'Hij is balvast en zeker'

Schreuder houdt lofzang over Club Brugge-Nederlander: 'Hij is balvast en zeker'

17 januari - 12:39 Laatste update: 13:51
Jupiler Pro League 0 Reacties

Ruud Vormer maakt indruk in zijn nieuwe rol als controleur vlak voor de driekoppige verdediging bij Club Brugge. Trainer Alfred Schreuder roemt de ervaren Nederlander om zijn balvastheid en voorziet een belangrijke rol voor hem.

In gesprek met Het Nieuwsblad bespreekt de onlangs aangestelde Schreuder de positie van zijn landgenoot. "Dit is een perfect systeem voor Ruud Vormer met drie centrale verdedigers in zijn rug." Onder de vorige trainer Philippe Clement zat de viervoudig international van Oranje nog veelvuldig op de bank. "Ruud heeft de kwaliteit dat hij doorgaans de bal naar de juiste kleur speelt. Dat is op die positie leuk voor een trainer. Hij is balvast en dat geeft zekerheid."

Vormer zelf vertelt aan het medium zich op zijn gemak te voelen binnen zijn nieuwe rol. "Ik word natuurlijk wel een dagje ouder maar dit gaat wel goed", vertelt de aanvoerder van Blauw-Zwart. "Ik mag ook nog diepgaan hoor als de kans ertoe is hoor." Inmiddels is duidelijk geworden dat Colombiaans international Éder Álvarez Balanta kind van de rekening is geworden door de opleving van Vormer bij Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie