Nieuws

'Mislintat neigt naar buitenlandse trainer, Van de Beek en Ziyech transferopties'

'Mislintat neigt naar buitenlandse trainer, Van de Beek en Ziyech transferopties'

03-05-2023 21:37 Laatste update: 04-05-2023 13:27
1

De kans op het aanblijven van John Heitinga als trainer van Ajax lijkt steeds kleiner te worden. Volgens het Algemeen Dagblad neigt directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar een buitenlandse trainer. Bovendien wordt de eventuele terugkeer van Donny van de Beek en Hakim Ziyech besproken.

Eerder liet Mislintat nog weten dat Heitinga op poleposition lag om ook komend seizoen de trainer van Ajax te zijn. Daar lijkt na de dubbele nederlaag tegen PSV in de competitie en de finale van de KNVB Beker verandering in te zijn gekomen. Volgens Mislintat is Heitinga talentvol, maar de ervaring ontbreekt.

Door een gebrek aan ideale kandidaten acht het AD de kans ‘zeer reëel’ dat er komend seizoen een buitenlandse trainer voor de groep staat bij de Amsterdammers. Peter Bosz wordt namelijk niet als ideale kandidaat gezien en verder zijn er geen goede alternatieven in Nederland.

Ook de selectie van Ajax moet op de schop. Mislintat hoopt een herkenbare as met grote spelers te gaan vormen. In het verleden werden Daley Blind en Dusan Tadic naar Amsterdam gehaald. Het AD denkt dat eenzelfde soort poging zal worden gewaagd bij Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Mislintat zal de mogelijkheden voor Ajax gaan onderzoeken.

Terwijl Edson Alvarez en Mohammed Kudus waarschijnlijk hun droomtransfer zullen krijgen, wordt Jurriën Timber gezien als een potentiële leider van het nieuwe team. Toch is het maar de vraag of de verdediger in Amsterdam zal blijven. Om het vertrek van de twee eerstgenoemden op te vangen moeten er twee nieuwe middenvelders naar Amsterdam komen, terwijl een extra verdediger en een spits ook tot de mogelijkheden behoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!