Nieuws

VN TV-gids: Liverpool en Manchester City in actie, halve finale Duitse beker

VN TV-gids: Liverpool en Manchester City in actie, halve finale Duitse beker

03-05-2023 07:35

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels voor je op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje voor het gehele programma.

Manchester City - West Ham United

Arsenal won dinsdagavond met 3-1 van Chelsea, waardoor The Gunners de koppositie in de Premier League weer overnamen van Manchester City. Maar, niet getreurd voor de ploeg van Pep Guardiola. Ze hebben dan wel twee punten minder dan hun in feite enige concurrent in de strijd om de landstitel, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Woensdagavond hebben The Citizens de kans om het stuivertje weer te wisselen, als ze het in eigen huis opnemen tegen West Ham United, de tegenstander van AZ in de halve finales van de Conference League. Wat kunnen Erling Haaland en zijn teamgenoten tegen een ploeg die zich in het restant van de competitie hoopt veilig te spelen?

Deze wedstrijd is vanaf 21.00 uur live te volgen op Viaplay.

Liverpool - Fulham

Tegelijkertijd neemt het Liverpool van Virgil van Dijk en Cody Gakpo het op Anfield op tegen Fulham. De ploeg van Jürgen Klopp staat op de vijfde plaats, wat recht geeft op Europees voetbal, maar dan wel in de Europa League. Dat is niet waar Liverpool naar streeft, en dus moet er gewonnen worden van The Cottagers, die tiende staan. Het gat met de Champions League-plaatsen is echter fors voor Liverpool: maar liefst zeven punten en een wedstrijd meer gespeeld dan nummer vier Manchester United.

Het duel wordt vanaf 21.00 uur live uitgezonden op Viaplay.

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt

De liefhebbers van Duits bekervoetbal zitten vanavond ook goed. VfB Stuttgart en Eintracht Frankfurt strijden tegen elkaar voor een plek in de finale van de DFB Pokal, waarin RB Leipzig wacht. Een kans voor beide ploegen om het ietwat teleurstellende Bundesliga-seizoen nog wat glans te geven. Stuttgart is immers nog alles behalve zeker van handhaving, terwijl Frankfurt, de winnaar van de laatste Europa League, op de negende plaats staat. De laatste keer dat zij in een finale stonden was in 2018, en toen wonnen ze hem ook meteen. Stuttgart speelde in 2013 voor het laatst om de beker, maar verloor toen van Bayern München.

Deze wedstrijd zie je om 20.45 uur live op het Duitse ARD.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!