Nieuws

Onrust binnen Ajax: Hij wil Van der Sar eruit en zelf op die positie gaan zitten

Onrust binnen Ajax: "Hij wil Van der Sar eruit en zelf op die positie gaan zitten"

29-04-2023 14:58

Maurits Hendriks zorgt voor de nodige onrust binnen Ajax, stelt Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. Volgens de journalist is de voormalig technisch directeur van de NOC*NSF uit op de functie van Edwin van der Sar.

In september streek Hendriks neer bij Ajax als Chief Sports Officer. In die rol ben je verantwoordelijk voor alle niet-voetbal gerelateerde zaken, zo ook in de jeugdopleiding. Volgens Verweij is Hendriks uit op een andere positie. "Mensen ervaren zijn aanwezigheid en manier van werken als heel onprettig. Je hoort steeds meer dat hij maar op één ding uit is. En dat is Van der Sar eruit en zelf op die positie gaan zitten. Omdat hij na NOC*NSF ook Ajax achter zijn naam wil hebben", begint de clubwatcher in de voetbalpodcast van de krant.

"Iedereen heeft heel erg het gevoel dat hij op de positie van algemeen directeur aast", vervolgt Verweij. "Ik heb Van der Sar daar zelf niet over gesproken. Maar de mensen die je binnen Ajax spreekt hoor je steeds vaker roepen dat Van der Sar zegt dat hij helemaal alleen staat. En dat is natuurlijk wel tekenend. Je krijgt steeds meer het idee dat al het voetbal uit de club wordt gesneden", doelt hij onder meer op de woorden van de vetrokken Gerald Vanenburg en Winston Borgarde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!