Opstellingen

Van Gaal wijzigt elftal op twee plekken: Til maakt basisdebuut bij Oranje

Van Gaal wijzigt elftal op twee plekken: Til maakt basisdebuut bij Oranje

08-10-2021 19:36

Guus Til gaat vrijdagavond zijn basisdebuut maken bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord vervangt de geschorste Georgino Wijnaldum tegen Letland. Ook Cody Gakpo keert terug in de Oranje-basis.

Ten opzichte van de galavoorstelling tegen Turkije wijzigt Van Gaal zijn elftal op twee plekken. Til staat dus op de plek van Wijnaldum. Gakpo was er tegen de Turken niet bij met door een kwetsuur. De PSV-aanvaller staat nu dus weer in de basis, wat ten koste gaat van de geblesseerde Steven Bergwijn.

Voor de rest blijft Oranje dus ongewijzigd. Mark Flekken en Noa Lang, die hun debuut kunnen maken, nemen plaats op de bank. Datzelfde geldt voor de 'herrezen' Matthijs de Ligt, die concurrent Stefan de Vrij nog steeds voor zich moet dulden.

Eerder op vrijdag werd al bekend dat Nathan Aké en Joël Drommel naast de geschorste Wijnaldum op de tribune moeten zitten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!