Exclusive

Wie is Joseph Oosting, de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente?

Wie is Joseph Oosting, de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente?

12-04-2023 14:25 Laatste update: 14:25

FC Twente maakte woensdagmiddag de komst van de nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting bekend. De huidige trainer van RKC Waalwijk vervangt Ron Jans in Enschede. Wie is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente eigenlijk? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Oosting wordt de laatste jaren geroemd om zijn prestaties als uitstekende hoofdtrainer, maar stond zelf in een ver verleden ook op het voetbalveld. Zo droeg de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente gedurende zijn actieve carrière onder meer het van BV Veendam en FC Emmen. Hij hing in de zomer van 2010 zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

De drang om actief te blijven in de voetballerij is er altijd geweest. Daarom besloot Oosting na zijn spelersloopbaan jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal van FC Emmen te worden. In 2008 ging hij aan de slag als trainer bij Germanicus en was hij vervolgens eindverantwoordelijke bij respectievelijk ACV en WKE '16.

Oosting werd in 2014 jeugdtrainer bij Vitesse. Na een uitstapje bij HHC Hardenberg (Tweede Divisie) was de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente van 2017 tot 2020 trainer van Jong Vitesse. In 2019 stond Oosting enkele wedstrijden als interim-trainer aan het roer bij het vlaggenschip na het ontslag van Leonid Slutskiy. Hij bleef daarna assistent bij het eerste elftal van Vitesse onder Edward Sturing.

Sinds de zomer van 2021 is Oosting hoofdtrainer van RKC Waalwijk. In het seizoen 2021/2022 eindigde de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente met de Brabanders op een knappe tiende plaats. Dit seizoen draait RKC ook bijzonder goed. De ploeg van Oosting staat met 35 punten uit 27 wedstrijden op plek negen in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!