Breaking news

De Telegraaf en VI: Mislintat en Ajax akkoord, Duitser nieuwe technisch directeur

De Telegraaf en VI: Mislintat en Ajax akkoord, Duitser nieuwe technisch directeur

10-04-2023 18:31 Laatste update: 18:38
2

Sven Mislintat wordt de nieuwe technisch directeur van Ajax, melden De Telegraaf en Voetbal International. Ajax en de Duitser zouden officieel een overeenkomst hebben bereikt tot medio 2026 en hopen het nieuws dinsdag wereldkundig te maken.

De naam van Mislintat zingt al enige weken rond in Amsterdam. Na het afzeggen van Julian Ward waren de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe kandidaat en al snel volgde de naam van Mislintat. De Duitser moet de rol van technisch directeur op zich gaan nemen na het vertrek van Marc Overmars. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar namen de rol in eerste instantie over, maar slaagde er niet in om de vertrokken Overmars waardig op te volgen. Hamstra besloot daarom om zijn biezen te pakken en de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken.

Met de komst van Mislintat lossen de Amsterdammers één hoofdpijn dossier op. Overmars verliet de club veertien maanden geleden en er lijkt nu een definitieve opvolger te zijn gevonden. De Duitser kan direct aan de slag met het volgende hoofdpijndossier, namelijk een trainer voor komend seizoen. Momenteel is John Heitinga de hoofdtrainer, maar of hij ook komend seizoen nog op de bank zit is nog onduidelijk. Ajax meldde eerder deze week al wel dat Jan van Halst de taak van voetbalcommissaris op zich gaat nemen in de raad van commissarissen bij Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!