Nieuws

'Zeefuik vertrekt na anderhalf jaar van Duitsland naar Engeland'

'Zeefuik vertrekt na anderhalf jaar van Duitsland naar Engeland'

08-01-2022 12:11

Deyovaisio Zeefuik vertrekt mogelijk binnenkort bij Hertha BSC. De vleugelverdediger staat in de belangstelling van Blackburn Rovers, dat uitkomt in het Engelse Championship. De club gaat de back huren en heeft daarnaast een optie tot koop bedongen.

Dat melden zowel BILD als Sky Sport Deutschland. Op dit moment bezet Blackburn de tweede plaats op het één na hoogste niveau en doet het serieus mee in de strijd om promotie naar de Premier League. Zeefuik is niet zeker van een basisplaats bij de Berlijnse formatie en staat open voor een nieuwe club in de zoektocht naar meer speelminuten.  

Sinds de zomer van 2020 staat Zeefuik onder contract bij Hertha. Destijds verliet hij FC Groningen voor een bedrag van vier miljoen euro. Als Blackburn Rovers besluiten de optie tot koop in de huurovereenkomst te lichten, betaalt het een transfersom van 3,5 miljoen euro aan Die Alte Dame. In zijn eerste seizoen reikte de rechtsback tot 22 optredens in de Bundesliga, dit seizoen staat de teller op elf opwachtingen. Hertha BSC staat in de middenmoot van Duitsland, getuige de twaalfde plek op de ranglijst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!