Nieuws

Gullit hoopt op aanblijven Slot: 'Met een prijs gaat hij als gevierd man weg'

Gullit hoopt op aanblijven Slot: 'Met een prijs gaat hij als gevierd man weg'

01-04-2023 09:49 Laatste update: 09:50

Ruud Gullit hoopt op een langer verblijf van Arne Slot bij Feyenoord. De voormalig prof stelt dat als de trainer als een gevierd man de deur achter zich dicht wil trekken, hij eerst een prijs moet winnen.

Slot en Feyenoord kennen een zeer goed huwelijk. Momenteel staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie en strijden ze nog op drie fronten mee. "Ik hoop dat hij blijft", vertelt Gullit bij het Ziggo Sport Voetbalcafé. "Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik kan niet zien wat er staat te gebeuren verder. Het is wel zo dat hij nog niets heeft bereikt. Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben. En als dat lukt, zou het geweldig zijn. Alleen voorlopig heeft hij nog niets gewonnen."

Gullit looft vooral de manier van spelen die Slot voor elkaar heeft gekregen bij Feyenoord. "Je ziet heel veel ploegen de bal gewoon rondspelen, maar Slot wil pressing spelen. Iedere ploeg die wat presteert, moet dat kunnen. Dat is waar hij op hamert. Dat kan Pep Guardiola en het Liverpool uit de goede tijd deed het ook. Wat mij opviel was die tweede helft bij Ajax. Wat een verschil in spel tussen beide ploegen, hè. Dat eist Slot."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!