Nieuws

Mazraoui wil imam worden: 'Het doel is om de koran volledig te memoriseren'

Mazraoui wil imam worden: 'Het doel is om de koran volledig te memoriseren'

30-03-2023 21:41 Laatste update: 22:32

Noussair Mazraoui wil na zijn profcarrière graag imam, een islamtisch geestelijke, worden. De verdediger van Bayern München verdiept zich sinds het WK in Qatar steeds meer in zijn geloof.

Mazraoui is sinds het eindtoernooi in Qatar dichterbij zijn geloof gekomen. "Een half jaar geleden ben ik weer begonnen met het lezen van de koran. Ik las het vaak tijdens de ramadan, maar daarnaast niet veel. Daar ben ik toen mee begonnen en na het WK heb ik de stap gemaakt om te leren memoriseren", vertelt de rechtsback in de podcast Minuut voor Allah. 

De ex-Ajacied schaamde zich naar eigen zeggen voor het feit dat hij achterliep qua kennis over de koran. "Mijn doel is om Insha Allah hafidh te worden, om de koran volledig te memoriseren. Daarna stel ik als doel om de koran te begrijpen en te implementeren in mijn leven. Die kennis wil ik gaan delen met mijn medemensen. En om als kers op de taart uiteindelijk imam te worden", aldus Mazraoui.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!