Nieuws

'Ajax krijgt met Ward 'doorgewinterde professional' als opvolger van Overmars'

'Ajax krijgt met Ward 'doorgewinterde professional' als opvolger van Overmars'

25-03-2023 14:30
3

Ajax trekt nog altijd hard aan de komst van Julian Ward om eindelijk een volwaardige opvolger van Marc Overmars te hebben in het technisch hart. Ward is voor de buitenwereld niet een bekende naam, maar geldt binnen de voetbalwereld als 'doorgewinterde professional'. 

Het Parool beschrijft het bereik dat Ward in de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd bij Liverpool. Het lijkt er steeds meer op dat de 41-jarige Engelsman, die over een enorm netwerk beschikt, zijn carrière vervolgt in Amsterdam. 'In weerwil van zijn schuwe imago geldt hij in Europa en Zuid-Amerika als een van de meest kundige en veelzijdige mensen in de top van het voetbal. Indien de onderhandelingen succesvol worden afgerond krijgt Ajax met de Engelsman geen afdanker van Liverpool, maar een doorgewinterde professional', meent de krant.

Overmars vertrok ruim een jaar geleden (februari 2022) bij Ajax en sindsdien lijdde het technisch hart. De Amsterdammers stelden Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra (H2) aan, maar laatstgenoemde vertrok deze week bij de Amsterdammers. De kennis van opvolger Ward reikt ver. 'Hij kreeg de leiding over de huur- en verhuurafdeling. Het inpassen van spelers van buiten de EU behoorde tot zijn specialiteit. Om de ontwikkeling van jonge voetballers te maximaliseren, maakte hij zich de speelwijze, het niveau en de financiële huishouding van clubs in Europa eigen.'

Ward is ook op het gebied van taal een streepje voor op veel bestuurders en dat zou Ajax zeer goed kunnen uitkomen in de Portugese en Braziliaanse markt. "Zaakwaarnemers, topbestuurders en bondscoaches kennen hem persoonlijk. Dat hij vloeiend Portugees spreekt door zijn periode als tactische analist, scout van tegenstanders en staflid van het nationale elftal, biedt hem houvast."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!