Reactie

Blije Tuchel reageert op aanstelling: 'Het DNA van Bayern staat voor winnen'

Blije Tuchel reageert op aanstelling: 'Het DNA van Bayern staat voor winnen'

25-03-2023 13:03

Thomas Tuchel is blij en zeer vereerd om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Bayern München. De Zuid-Duitsers presenteerden hem zaterdagmiddag in een speciaal daarvoor ingelaste persconferentie, waarbij ook algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic aanwezig waren. Tuchel spreekt over zeer vlot verlopende onderhandelingen en is zich maar wat bewust van de prestatiedrang die bij de recordkampioen van Duitsland komt kijken.

Op vrijdagmiddag werd bekend dat Bayern de samenwerking met Julian Nagelsmann stopte. De naam van Tuchel kwam meteen overal naar boven drijven. Vanaf zaterdag mag hij zich dan ook officieel hoofdtrainer noemen. "Ik ben ervan overtuigd dat het een eer is om benaderd te worden voor de functie als hoofdtrainer van Bayern München", zo begint Tuchel. "Mijn dank gaat uit naar Oliver Kahn, Hasan Salihamidzic, Herbert Hainer en Uli Hoeneß voor het vertrouwen dat zij in mij tonen."

Tuchel stelt dat hij zich door zijn periode in het buitenland nog meer bewust is geworden van de grootse (inter)nationale status van Bayern München. "Het DNA van de club gaat over toewijding. Over winnen, maar ook de manier van winnen. De ploeg is een van de beste en meest getalenteerde van Europa. Ik kijk er echt naar uit om met deze spelers samen te werken. Je hebt hier voor elke prijs een kans. Uiteindelijk was het voor mij ook een persoonlijke wens om weer dichtbij mijn familie te zijn. Er waren veel redenen om snel te tekenen."

De onderhandelingen verliepen inderdaad zeer snel, zo onderstreept Salihamidzic. "Ik heb Thomas dinsdag gebeld. We zijn allemaal professionals en kwamen tot de conclusie dat we een coach als hij nodig hebben. Iemand die veel ervaring heeft, ook in het buitenland. We hebben toen een heel goed gesprek gehad. Hij was vanaf de eerste seconde meteen enthousiast. Toen het moment uiteindelijk daar was hebben we ook meteen met Julian (Nagelsmann, red.) gesproken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!