Nieuws

'Als Schouten in Nederland zou spelen, stond hij binnen drie maanden bij Oranje'

'Als Schouten in Nederland zou spelen, stond hij binnen drie maanden bij Oranje'

22-03-2023 06:37

Rafael van der Vaart is van mening dat analisten en scouts meer aandacht moeten besteden aan ondergesneeuwde competities wat betreft de selectie van Oranje. De voormalig middenvelder spreekt zich lovend uit over andere Jerdy Schouten, die niet wordt meegenomen door bondscoach Ronald Koeman.

Van der Vaart schrijft in een column voor De Telegraaf over de keuzes van de bondscoach. Het valt de oud-speler op dat Schouten weer niet is meegenomen. 'Die speelt bij Bologna echt de pannen van het dak. Die hoort bij de drie middenvelders met de beste statistieken in de Serie A. Ik heb Schouten in zijn tijd bij Excelsior al een pareltje genoemd. Maar dan gaat hij naar Italië en dan verdwijnt hij uit beeld.'

Volgens de analist is het kwalijk dat Schouten niet is opgenomen in Oranje. 'Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in het Nederlands elftal. Zo werkt het gewoon, maar het is ook een les voor ons als analisten én voor de bondscoach om meer naar dat soort spelers te kijken', besluit Van der Vaart.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!