Nieuws

'Van Nistelrooij voelt druk toenemen bij PSV: tweede plek is must en minimale eis'

'Van Nistelrooij voelt druk toenemen bij PSV: tweede plek is must en minimale eis'

21-03-2023 08:40
4

De positie van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV dreigt onder druk te komen staan. Volgens het Eindhovens Dagblad is dat afhankelijk van de prestaties in de laatste fase van het seizoen en is intern 'de spanning soms om te snijden'.

Afgelopen weekend kreeg PSV de uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op concurrent Ajax, dat verloor van Feyenoord in de Klassieker (2-3). De Eindhovenaren lieten die kans liggen door zelf ook punten te verspelen tegen Vitesse (1-1). Na afloop van dat duel sprak Van Nistelrooij over 'een nieuwe flinke tik'.

Nu een kampioenschap moeilijk gaat worden, is de tweede plek voor PSV volgens het ED 'een must en de minimale eis'. Mochten de Eindhovenaren vierde worden én de KNVB-beker niet winnen, dan komt de positie van Van Nistelrooij onder druk te staan. Dat komt omdat de Brabanders dan in de Europa Conference League uitkomen.

Volgens het medium voelt de oefenmeester dat er sprake is van toenemende druk. 'Tactisch is er weinig lijn te bespeuren en als zijn ploeg het qua beleving ook nog laat afweten, wat blijft er dan nog over? Extern ontstaat dan ergernis en intern is de spanning soms om te snijden', klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!