Nieuws

Gudde zwaar teleurgesteld in FC Emmen: 'Onprofessioneel en onbetrouwbaar'

Gudde zwaar teleurgesteld in FC Emmen: 'Onprofessioneel en onbetrouwbaar'

19-03-2023 11:55 Laatste update: 12:01

Wouter Gudde bevestigt dat Dick Lukkien naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van FC Groningen wordt. De algemeen directeur van FC Groningen baalt wel flink van de houding van FC Emmen en steekt dat niet onder stoelen of banken.

FC Groningen probeerder eerder dit seizoen al toe te slaan, maar heeft Lukkien nu echt binnen als nieuwe hoofdtrainer. "Afgelopen weekend hebben we een akkoord bereikt", vertelt Gudde tegenover ESPN. "Ik heb Dennis van de Ree daar netjes in meegenomen. Hij is dus van alles op de hoogte geweest. We hebben toen ook gelijk Emmen ingelicht, omdat onze voorkeur was om het direct te communiceren. Daar sloeg de paniek toe, het moest perse over het weekend heen getild worden. Toen had ik al een heel donkerbruin vermoeden dat het precies tussen de wedstrijd van Emmen en die van Groningen gelekt zou gaan worden."

"Ik ben teleurgesteld dat het nu is uitgelekt vanuit de Emmen-kant, dat is onprofessioneel en onbetrouwbaar", vervolgt de algemeen directeur. "Maar de voetbalwereld zit helaas zo in elkaar. Dat het nu naar buiten komt, kan ik niet los zien van het feit dat dit waarschijnlijk bewust is gebeurd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!