Nieuws

Geen Europese ploeg kwam zó vaak terug van een achterstand als Feyenoord

Geen Europese ploeg kwam zó vaak terug van een achterstand als Feyenoord

13-03-2023 15:39 Laatste update: 15:43

Geen ploeg in Europa kwam zo vaak terug van een achterstand als Feyenoord dat dit seizoen deed. De Rotterdammers rechtten tegen FC Volendam (2-1 zege) de rug na een 0-1 achterstand en dat was al de negende keer in deze jaargang dat de formatie van Arne Slot in die missie slaagde.

Dat blijkt uit een berekening van databureau Opta. Feyenoord gaat in het bijzondere ranglijstje van de tien grootste Europese competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, Portugal, België, Schotland en Oostenrijk) aan kop met het Schotse Rangers FC. De verrassende nummer twee op de lijst is RKC. De Waalwijkers vergaarden liefst negentien punten na in eerste instantie op achterstand te zijn gekomen.

Zeker de laatste weken slaagt Feyenoord er vrijwel voortdurend in om een achterstand in de slotfase goed te maken. Twee keer kwam de Stadionclub zelfs terug van een achterstand van twee doelpunten. Op bezoek bij Go Ahead Eagles (3-4 zege) en in eigen huis tegen PSV (2-2).

De competitieduels waar Feyenoord na een achterstand minimaal een punt overhield:

Vitesse - Feyenoord: 2-5
Go Ahead Eagles - Feyenoord: 3-4
AZ - Feyenoord: 1-3
Feyenoord - Fortuna Sittard: 1-1
Feyenoord - Excelsior: 5-1
FC Utrecht - Feyenoord: 1-1
Feyenoord - PSV: 2-2
Feyenoord - AZ: 2-1
Feyenoord - FC Volendam: 2-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!