Nieuws

Haller klaar voor Duitse derby: 'Zou een plek op de bank niet accepteren'

Haller klaar voor Duitse derby: 'Zou een plek op de bank niet accepteren'

10-03-2023 13:32

Borussia Dortmund en Schalke 04 staan zaterdag tegenover elkaar in de beruchte Kohlenpott-derby. Spits Sébastien Haller is meer dan klaar voor het onderonsje en hoopt in de basis te starten.

Dortmund en Schalke zijn op het moment tegenpolen in de Bundesligadie Schwarzgelben staan gedeeld eerste met Bayern München, terwijl Die Königsblauen voorlaatste staan in de competitie. Haller is klaar voor het beladen duel tussen de twee teams. 

De Ivoriaan stelt zelf inmiddels volledig hersteld te zijn. "De trainer heeft me in januari al een paar keer rust gegeven, maar niet in de derby. Daar wil je spelen, daar wil je scoren, daar wil je winnen", meent Haller tegenover de Duitse tak van Sky. "Het is onmogelijk dat ik op de bank zit. Dat zou ik niet accepteren", lacht de spits.

Haller maakte in de zomer de overstap van Ajax naar Dortmund, maar vrijwel direct werd teelbalkanker bij de speler vastgesteld. De voetballer moest vervolgens lange tijd revalideren. "Het gaat steeds beter met me. Ik krijg veel hulp van het team en de medewerkers. Het is fijn om me elke dag weer wat beter te voelen", besluit Haller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!