Transfernieuws

'Naast Sevilla 'meerdere Europese clubs' in de markt voor Feyenoord-spits Gimenez'

'Naast Sevilla 'meerdere Europese clubs' in de markt voor Feyenoord-spits Gimenez'

08-03-2023 16:36 Laatste update: 16:39
1

Niet alleen Sevilla volgt de stormachtige ontwikkeling die Santiago Gimenez bij Feyenoord doormaakt op de voet. Volgens de Mexicaanse tak van AS zijn er meerdere partijen die de verrichtingen van de 21-jarige spits met bovengemiddelde interesse volgen.

Het zou gaan om 'meerdere Europese clubs', zonder dat precies duidelijk wordt om welke teams het gaat. Volgens informatie van AS staat Gimenez intern bij Sevilla te boek als 'een geweldige spits'. Een transfer in de zomer zou voor technisch directeur Monchi echter geen optie zijn.

In de winter van 2024 wordt een overgang van de Mexicaans international wél als 'interessant' omschreven. Mogelijk komt één en ander in een stroomversnelling als Youssef En-Nesyri, momenteel de eerste spits bij Sevilla, in de zomer besluit te vertrekken. Feyenoord zou meer dan vijftien miljoen euro voor Gimenez verlangen. In de zomer van 2022 telde de Stadionclub nog 'slechts' vier miljoen euro aan Cruz Azul neer.

'Het gaat heel snel met Santiago'

In gesprek met de Mexicaanse afdeling van dagblad MARCA gaf zijn vader eerder al opheldering. "We willen dat hij bij Feyenoord blijft", vertelde Gimenez senior. "Het gaat heel snel met Santiago, maar we proberen kalm te blijven. We willen dat hij bij Feyenoord blijft. We zijn blij met het werk dat ze verrichten. Hij moet nog groeien in het voetbal. We hebben dus geen haast om grote stappen te maken. Feyenoord steunt hem en de coach (Arne Slot, red.) houdt van hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!