Nieuws

De Jong roept vraagtekens op met beslissing: 'Voor Oranje bedankt je niet'

De Jong roept vraagtekens op met beslissing: 'Voor Oranje bedankt je niet'

06-03-2023 06:50

Pierre van Hooijdonk kijkt ervan op dat Luuk de Jong zijn interlandpensioen heeft aangekondigd. Volgens de voormalig topspits bedank je niet voor het Nederlands elftal.

Vrijdagmiddag werd om 12.00 de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman verwacht, maar in tegenstelling tot die verwachting bracht De Jong het nieuws naar buiten dat hij stopt als Oranje-international. Eén van de redenen achter het besluit is de minieme speeltijd die de spits in het Nederlands elftal krijgt.

"Voor Oranje bedank je niet. Daar is de eer veel te groot voor. Het is toch mooi om bij de beste spelers van je land te horen? Ik vond dat geweldig", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De voormalig topspits weet uit eigen ervaring hoe het is om op de bank te zitten bij Oranje. "Je moet je plaats weten. Dat is belangrijk. Ik vond het een eer op de bank te zitten voor die geweldenaren."

Rafael van der Vaart vergelijkt de situatie van De Jong met die waar Van Hooijdonk tijdens zijn loopbaan in verkeerde. "Pierre zat achter Van Nistelrooij, Kluivert, Makaay een beetje, die kende zijn rol. Hij was de beste pinchhitter die we hadden", aldus de analist, die denkt dat De Jong zichzelf wat overschat. "Luuk denkt dat hij beter is dan hij is. Hij heeft geen Van Nistelrooij en Kluivert voor zich en wil meer spelen. Daar gaat het mis. Want in de rol van Pierre is hij de beste", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!