Reactie

Heitinga deelt Tadic-mening: 'Bij vlagen aardig, maar daar heb je geen reet aan'

Heitinga deelt Tadic-mening: 'Bij vlagen aardig, maar daar heb je geen reet aan'

23-02-2023 23:49 Laatste update: 23:52
2

John Heitinga zag donderdagavond een wedstrijd met twee gezichten. De oefenmeester leed tegen Union Berlin zijn eerste nederlaag als trainer van de Amsterdammers (3-1), maar vond zijn ploeg de betere.

Heitinga verscheen net als aanvoerder Tadic met een gevoel voor de camera’s dat Ajax zichzelf te kort heeft gedaan. "Je hebt bij vlagen gedomineerd", begint de oefenmeester voor de camera’s van Veronica. "Met twee slechte tegengoals breng je ze alleen in hun kracht. Dan maak je een goede aansluitingstreffer en krijg je er één tegen uit een standaardsituatie. Het was bij vlagen aardig veldspel, maar daar heb je natuurlijk geen reet aan."

Heitinga liet doorschemeren dat hij net niet eens was met de toegekende strafschop die werd gegeven na de handsbal van Calvin Bassey, maar benadrukte nogmaals dat hij Ajax de betere ploeg vond. "Niet altijd de betere ploeg wint, dat zag je ook op het WK. We moeten deze incasseren en stoïcijns doorgaan. We zijn een weg ingeslagen en moeten ons nu focussen op de volgende wedstrijd en dat is Vitesse", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!