Nieuws

Drietal gaat nieuwe FC Twente-trainer bepalen: 'Samen één lijst opstellen'

Drietal gaat nieuwe FC Twente-trainer bepalen: 'Samen één lijst opstellen'

20-02-2023 13:22
1

Er is op dit moment geen nieuwe trainer in beeld bij FC Twente. De beoogde nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink gaat met Jan Streuer (hoofdfoto links) en algemeen directeur Paul van der Kraan (hoofdfoto rechts) op zoek naar een opvolger voor de afzwaaiende Ron Jans. Dat zegt laatstgenoemde tegen Voetbal International.

Vorige week liep Van der Kraan in een nieuwsbrief al vooruitliep op de toekomstige aanstelling van Bruggink: alleen zijn krabbel ontbreekt nog onder een contract. "Zodra het rond is met Arnold, zullen hij, Jan (Streuer, red.) en ik om tafel gaan", vertelt de algemeen directeur aan VI. "We zullen allemaal namen van kandidaten in ons hoofd hebben, waarvan we dan één lijstje gaan samenstellen. En dan kunnen we trainers gaan benaderen."

De nodige namen gingen rond in de geruchtenmolen, nadat zowel Jans als Streuer kenbaar maakte na afloop van de huidige voetbaljaargang af te zwaaien. Onder meer Joseph Oosting (RKC) en Maurice Steijn (Sparta) zijn aan de vacature gelinkt. "Het zou kunnen dat Oosting op het lijstje van Jan, Arnold of mij staat. En Steijn doet het natuurlijk fantastisch bij Sparta. Maar wij zullen onze eigen afwegingen gaan maken. Waarbij de voetbalmensen, Jan en Arnold dus, leidend zullen zijn."

Met ingang van het nieuwe seizoen moet er ook een nieuwe algemeen directeur komen, omdat ook Van der Kraan na afloop van dit seizoen vertrekt. "Hierover wil ik niks zeggen", is hij duidelijk. Er is al te veel uitgelekt, dat leidt tot reacties en onnodige onrust. We moeten proberen de gelederen gesloten te houden. Maar de benoeming zal niet voor pakweg 1 maart rond zijn. Hopelijk lukt het voor 1 september. Dan loopt mijn termijn namelijk af."

Wouter Gudde van FC Groningen zou eerder een belangrijke kandidaat zijn geweest, maar hij gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij de Trots van het Noorden. De komst van Jan Dirk van der Zee is van de baan, omdat er binnen de club te veel weerstand zou bestaan over zijn eventuele komst naar de Tukkers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!