Nieuws

Blind start voor het eerst bij Bayern München, ook andere Nederlander in de basis

Blind start voor het eerst bij Bayern München, ook andere Nederlander in de basis

18-02-2023 14:35

Daley Blind staat zaterdagmiddag voor het eerst in de basis bij Bayern München. De koploper van de Duitse Bundesliga gaat om 15.30 uur op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Ook Ryan Gravenberch mag starten.

Blind moest het vooralsnog met drie invalbeurten doen onder trainer Julian Nagelsmann, maar mag nu voor het eerst proeven aan het echte werk. De verdediger kwam in de winter transfervrij over van Ajax. Ryan Gravenberch stond al eens eerder in de basis, maar nog nooit in de competitie. Ook voor hem wacht vandaag dus een primeur. Matthijs de Ligt krijgt daarentegen rust en begint op de bank.

Bij een eventuele zege verstevigt Der Rekordmeister haar koppositie. Het gat met directe achtervolger Union Berlin bedraagt slechts een punt. Zij komen zondagmiddag in actie tegen Schalke 04. Bayern won afgelopen dinsdag met 0-1 van Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. Op 8 maart wacht de return in de Allianz Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!