Feyenoord sleept gelijkspel uit het vuur tegen PSV door twee goals in de slotfase

05-02-2023 16:34
26

Feyenoord is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van PSV. De Eindhovenaren kwamen al vroeg op voorsprong en verdubbelde met tien man die marge in de tweede helft. Door twee treffers van de Rotterdammers in de slotfase werd het nog 2-2, waardoor Feyenoord nog steeds aan kop gaat in de Eredivisie en Ajax over PSV heen kruipt.

PSV begon sterk aan de kraker in De Kuip en kwam al na acht minuten op voorsprong. Anwar El Ghazi schoot bekeken binnen na goed voorbereidend werk van Joey Veerman en Xavi Simons. De doelpuntenmaker moest even later wel het veld verlaten met een hamstringblessure. Enkele minuten na de openingstreffer vond er een prachtige steunbetuiging plaats voor Thijs Slegers. De perschef van PSV is ongeneeslijk ziek en werd zo een hart onder de riem gestoken.

Feyenoord had meer balbezit dan de Eindhovenaren, maar wist weinig grote kansen te creëren. De Rotterdammers schreeuwden na een overtreding op Javairô Dilrosun om een penalty, maar scheidrechter Danny Makkelie wuifde de protesten weg. Namens PSV probeerde Simons met een afstandsschot de score te verdubbelen, maar zijn inzet vloog over. Vlak voor rust moest Van Nistelrooij voor de tweede keer wisselen,Phillipp Mwene kon niet verder en dus maakte Patrick van Aanholt al snel zijn debuut. Op slag van rust leek Feyenoord dichtbij de gelijkmaker, maar een voorzet van Mats Wieffer kon net niet worden binnengetikt door Santiago Gimenez.

Na rust kwamen de Rotterdammers wederom sterk voor de dag. Via een kopbal van Gimenez en de rebound van Timber liet Feyenoord levensgrote kansen op de gelijkmaker liggen. De ploeg van Slot bleef op zoek gaan naar de 1-1 en in de 65e minuut leek de kans dat die zou gaan vallen een stuk groter te worden. Armando Obispo moest namelijk na ingrijpen van de VAR het veld verlaten met een rode kaart na een overtreding op Gimenez. Krap drie minuten daarna was het PSV-aanwinst Thorgan Hazard die de marge verdubbelde voor de Eindhovenaren.

De Rotterdammers bleven het proberen en met resultaat, want tien minuten voor tijd zorgde Alireza Jahanbakhsh er uit een voorzet van Oussama Idrissi voor dat het spannend werd in de slotfase. Feyenoord ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar mede dankzij een aantal uitstekende reddingen van Walter Benítez leek het 1-2 te blijven in De Kuip. In de absolute slotfase was het Jahanbakhsh die alsnog de gelijkmaker binnenschoot voor de ploeg van Slot. Daardoor blijft Feyenoord koploper met 43 punten. AZ volgt op de tweede met 41 punten. Ajax staat derde met 40 punten en PSV vierde met 39 punten.