Nieuws

Maduro waarschuwt Heitinga: 'Het is een risico voor Ajax, maar ook voor hem zelf'

Maduro waarschuwt Heitinga: 'Het is een risico voor Ajax, maar ook voor hem zelf'

05-02-2023 08:48 Laatste update: 09:41

Hedwiges Maduro stelt dat het aanstellen van John Heitinga als hoofdtrainer van Ajax een risico is voor zowel de club als de trainer zelf. Ondanks de lastige situatie denkt de analist dat de trainer kan slagen bij de Amsterdammers.

Heitinga werd afgelopen week officieel benoemd als hoofdtrainer van Ajax. De voormalig verdediger nam de honneurs al waar na het vertrek van Alfred Schreuder en pakte in zijn eerste wedstrijd drie punten tegen Excelsior (1-4). Volgens Maduro getuigt de aanstelling van Heitinga lef. "Hij krijgt nu alles op zijn schouders. Het moment van instappen is niet ideaal, want je hebt geen tijd om je eigen speelwijze direct neer te kunnen zetten. Je hebt geen voorbereiding. Het is voor Ajax een groot risico, maar ook voor Heitinga zelf", vertelt Maduro bij de NOS

Maduro en Heitinga speelde drie jaar samen bij Ajax en vertegenwoordigden ook beide het Nederlands elftal. Volgens Maduro was de Ajax-trainer altijd een voorbeeldvoetballer en kwam het niet als een verrassing dat hij koos voor het trainersvak. Toch vind Maduro het lastig te beoordelen hoe Heitinga het gaat doen bij Ajax. "Hij kent de club goed dus dat is wel een voordeel. Het doet denken aan Frank de Boer, ook typisch een Ajax-trainer. Dat aanvallende spel kan je niet overal spelen natuurlijk, dus je gaat de echte coach Heitinga pas zien als hij naar een andere club gaat. Bij Ajax kan hij zeker slagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!