Nieuws

'Groot nieuws uit Turkije: Özil (34) informeert club en stopt per direct als prof'

'Groot nieuws uit Turkije: Özil (34) informeert club en stopt per direct als prof'

03-02-2023 18:54

Volgens diverse Turkse media gaat Mesut Özil binnenkort zijn voetbalpensioen aankondigen. De voornaamste reden om te stoppen, zou het feit zijn dat de technisch begaafde aanvallende middenvelder dit seizoen amper wordt opgesteld.

Onder meer Fanatik maakt melding van het nieuws. De situatie zou al zo ver gevorderd zijn dat Özil zijn contract bij Istanbul Basakhsehir heeft ingeleverd en zijn teamgenoten heeft ingelicht over het besluit om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Deze jaargang staat de teller pas op zeven optredens. Vorig jaar kwam Özil nog uit voor Fenerbahçe.

Een reden voor het gebrekkige aantal wedstrijden dat de linkspoot speelde, is een slepende blessure die hem dit seizoen achtervolgde. Özil verwierf voornamelijk internationale faam als international van Duitsland (92 caps), speler van Real Madrid en Arsenal. Op zijn palmares prijkt onder meer de wereldtitel van 2014 en een Spaanse landstitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!