Nieuws

Madueke kind van de rekening in Champions League door aankoopbeleid Chelsea

Madueke kind van de rekening in Champions League door aankoopbeleid Chelsea

03-02-2023 17:53

Noni Madueke komt dit seizoen niet in actie namens Chelsea in de Champions League. De van PSV overgenomen Engelsman is niet opgenomen in de miljardenbal-selectie van de kooplustige The Blues.

De UEFA heeft speciale regelgeving voor de Champions League: na de winterse transferperiode mogen ten opzichte van de eerste seizoenshelft slechts drie nieuwe spelers worden ingeschreven. De met geld strooiende Londenaren kochten in januari zeven nieuwe spelers, waardoor het al duidelijk was dat vier van hen kind van de rekening zouden worden.

Mykhailo Mudryk, João Félix en recordaanwinst Enzo Fernández zijn de drie gelukkigen. Dat betekent tegelijkertijd dat naast Madueke ook de aankopen Benôit Badiashile, Andrey Santos en David Fofana zullen ontbreken in de knock-outfase van de Champions League.

Een andere opvallende afwezige is clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang. Voor de Gabonees gaat er door de beslissing van Graham Potter - die het niet in hem lijkt te zien zitten - een streep door het weerzien met een voormalig werkgever. In de achtste finale is namelijk Borussia Dortmund de tegenstander van Chelsea. Het eerste duel van het tweeluik wordt op 15 februari afgewerkt.

De volledige Chelsea-selectie voor de Champions League is hier te bekijken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!