Transfernieuws

Sabitzer kijkt uit naar samenwerking met Ten Hag: 'Hij is een goede coach'

Sabitzer kijkt uit naar samenwerking met Ten Hag: 'Hij is een goede coach'

02-02-2023 21:16

Marcel Sabitzer heeft gereageerd op zijn transfer naar Manchester United. De Oostenrijker heeft vooral fraaie woorden over voor manager Erik ten Hag, die zijn ploeg aan de praat heeft gekregen op Old Trafford.

Sabitzer stelt dat hij net als Ten Hag een doorzettersmentaliteit heeft. "Natuurlijk. Elke dag blijven gaan, alles geven tijdens de trainingen. Dat is wat ik hier kom doen. Ik hou van de manier waarop hij zijn teams laat spelen. Hij is een goede coach, ik zie ernaar uit om hem te ontmoeten en om onder hem te spelen."

Ten Hag verloor slechts één van de laatste veertien duels in de Premier League. Dat zal Sabitzer goed doen. "Ja, dat klopt, ik kan heel slecht tegen verliezen. Ook tijdens trainingen, verliezen gaat niet. Die mentaliteit heb ik door de jaren heen ontwikkeld, ik haat verliezen."

De Oostenrijker geldt als de vervanger van de zwaargeblesseerd Christian Eriksen. De Deen ligt ongeveer drie maanden uit de roulatie. Sabitzer kwam over van Bayern München en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!