Nieuws

Hofs kijkt uit naar herenigd Vitesse-duo: 'Bij de supporters valt dit zeer goed'

Hofs kijkt uit naar herenigd Vitesse-duo: 'Bij de supporters valt dit zeer goed'

02-02-2023 07:51

Nicky Hofs stelt dat de Arnhemse achterban niet kan wachten om Marco van Ginkel en Davy Pröpper weer samen in actie te zien. Beide spelers vertrokken deze winter naar Vitesse en spelen na een jarenlange periode weer samen. 

Van Ginkel werd op de laatste dag van de transferperiode overgenomen van PSV, terwijl Pröpper na een afwezigheid van een jaar weer zijn rentree maakte in het profvoetbal. Beide spelers zullen elkaar weer in Arnhem treffen en daar kijkt Hofs naar uit. "Dit is hartstikke mooi. Marco brak jaren geleden door via de jeugd van Vitesse. Hij werd groot bij de club, zette een mooie carrière neer en keert nu terug. Bij de supporters valt dit zeer goed", stelt Hofs tegenover De Gelderlander.

Hofs was zelf actief als speler bij Vitesse toen Van Ginkel in 2010 doorbrak in Arnhem. De oud-voetballer heeft mooie woorden over voor de middenvelder. "Hij heeft een enorme inzet. Hij kwam bij ons in 2010 binnen in de selectie en was fysiek meteen in orde. Hij groeide als echte box-to-box-speler naar grote hoogte. Hij had een fantastisch loopvermogen en hij maakte aardig wat goals."

Voor Pröpper en Van Ginkel is de missie duidelijk: Vitesse van degradatie behoeden. De club begon rampzalig aan het seizoen en staat nu, na enkele goede resultaten, dertiende in de Eredivisie. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen bedraagt slechts vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!