Nieuws

Norwich-manager Smith liet twintigjarige middenvelder spelen met 39 graden koorts

Norwich-manager Smith liet twintigjarige middenvelder spelen met 39 graden koorts

25-12-2021 14:11

Norwich City-manager Dean Smith geeft toe dat hij Billy Gilmour eerder deze maand met 39 graden koorts het veld op heeft gestuurd. Gilmour was niet positief getest op corona, maar veel van zijn teamgenoten wel. Daarom wilde de manager hem ten koste van alles laten spelen.

Smith had voor de wedstrijd tegen Aston Villa op 14 december te maken met veel coronabesmettingen binnen zijn selectie. De manager wilde eigenlijk dat de wedstrijd uitgesteld zou worden, maar daar werd geen gehoor aan gegeven door de FA. Smith gaf vrijdag toe dat hij de 20-jarige Gilmour met 39 koorts het veld in heeft gestuurd, omdat hij niet positief getest was.

"We zitten in een gevaarlijke situatie, waarin de gezondheid en het welzijn van de spelers op het spel staan", zegt Smith vrijdag. "We hebben enkele nieuwe coronagevallen en sommige spelers mogen weer spelen. We weten niet hoeveel spelers Boxing Day moeten missen. Het slaat nergens op dat we in 48 uur twee wedstrijden moeten spelen."

Norwich moet het op Boxing Day opnemen tegen Arsenal, dat op een vierde plek in de Premier League staat. Norwich staat momenteel helemaal onderaan. Tim Krul zal de komende wedstrijden moeten missen, omdat hij vrijdag positief testte op het virus. Twee dagen na Boxing Day moet Norwich alweer op bezoek bij Crystal Palace.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!