Barcelona legt druk bij Real: Lewandowski en De Jong vallen op tegen Real Betis

01-02-2023 23:07

FC Barcelona heeft woensdagavond goede zaken gedaan bij Real Betis. De Catalanen wonnen met 1-2, waar een goed spelende Frenkie de Jong en teruggekeerde Robert Lewandowski een groot aandeel in hadden.

Xavi begon met De Jong in de basis en had ook weer eens plek voor Lewandowski, die terugkeerde van een schorsing. Waar Barça voor rust al de overhand had, vertaalde zich dat pas in de tweede helft tot doelpunten. Het was Raphinha die op de goede plek stond na een geweldige actie van Alejandro Balde vanaf links.

Niemand minder dan Lewandowski – alsof het zo moest zijn – gooide de wedstrijd in het slot. De Pool wist te profiteren van een carambole en zijn schot trof overtuigend doel. Tegen het eind van de wedstrijd maakte Jules Koundé het nog even spannend. De Fransman rekende niet op een voorzet en zag de bal via zijn heup achter Marc-André ter Stegen belanden.

Het gat met nummer twee Real Madrid bedraagt na de overwinning van de Catalanen acht punten. De Koninklijke komt zelf donderdagavond in actie, tegen Valencia.