Nieuws

Gorter wordt eerste keus in Schotland: 'Je gaat er heen voor speeltijd'

Gorter wordt eerste keus in Schotland: 'Je gaat er heen voor speeltijd'

01-02-2023 18:23

Jay Gorter vertrekt op huurbasis naar Aberdeen FC en komt in Schotland in een zeer andere competitie terecht dan in Nederland. In #DoneDeal de podcast werd de doelman van Ajax gebeld en gevraagd naar zijn nieuwe overstap.

Gorter maakt het seizoen af bij Aberdeen en daar kwam het nodige bij kijken. "Het waren bizar drukke dagen, maar Deadline Day was nog wel even schakelen. Uiteindelijk is alles goed afgerond. Ik zit nu te wachten of alles met mijn visum akkoord is. Dat is het grootste wat altijd moet worden geregeld als je de Europese Unie verlaat", stelt de doelman.

Aan keuzes had de sluitpost geen gebrek, stelt hij zelf. "Er zijn een aantal huuropties voorbijgekomen. Ik had niet verwacht dat ik in Schotland zou zitten, maar wel dat ik op huurbasis voor een andere club zou uitkomen. Ik heb genoeg keuzeopties gehad, dus dat was wel mooi."

De keeper gaf geen voorkeur aan het binnenland of buitenland. "Het buitenland is altijd mooi om mee te maken, maar ik ben nog jong, dus het maakt niet veel uit. Ik ben hier naartoe gegaan voor speelminuten en word hier ook de eerste keus. Ik wilde niet permanent vertrekken en dat wilde Ajax al helemaal niet."

In #DoneDeal de podcast blikt de redactie van VoetbalPrimeur elke maandag, woensdag en vrijdag terug op het grote nieuws in de transferwereld 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!